arama

Google Haritalar ’da konum tarihçesini görme ve silme

Google Haritalar ’da konum tarihçesini görme ve silme
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Extra Extra

Google Haritalar uygulaması aracılığıyla her gün konum bilgilerini paylaşan belki de milyonlarca kişi bulunuyor. Fakat kullanıcıların aklını, gitmek istedikleri yere ulaştıktan sonra gizlilikle alakalı birtakım sorular kurcalayabiliyor.

Toplanan konum bilgilerinin her ne kadar kullanıcı yararına olduğu kabul edilse de bu durumdan rahatsız olan kişi sayısı, oldukça fazla. Siz de onlardan biriyseniz konum geçmişinizi Google ’dan tamamen silmeyi düşünebilirsiniz. Ya da konum tarihçenize erişerek geçmiş günlerde yapmış olduğunuz yolculuklara tekrar göz atabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli.

Google Haritalar ’da geçmişi silme

Telefonunuzdan uygulamayı açtıktan sonra sırasıyla Menü > Zaman Çizelgeniz adımlarını izlemeniz, gün be gün paylaştığınız konum bilgilerini ekrana dökerek sizi bilgilendirebiliyor. Uğradığınız mekanları isterseniz uygulama içinden düzenleyebiliyor veya değiştirebiliyorsunuz. Google Fotoğraflar uygulaması kullanıyorsanız, gittiğiniz mekanlarda çektiğiniz fotoğrafları da ek olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Konum tarihçenizi silmek içinse Google ayarlarından
Aktivite Kontrolü ’ne girdikten sonra Konum Tarihçesi > Duraklat adımlarını izleyerek öncelikle takibi durdurmanız gerekiyor. Daha sonra yine ayarlardan Google Haritalar Zaman Çizelgesi
Ayarlar > Tüm konum tarihçesini sil adımları, işleminizi başarıyla gerçekleştirecektir. Dilerseniz konumlarınızı teker teker siz de silebilir veya takibi durdurduktan sonra bu uygulamaya benzer, alternatif diğer uygulamalara bir şans vermeyi düşünebilirsiniz.

okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI