İnternet tabanlı MMO oyunlar özellikle son zamanlarda daha da gelişmiş bir gidişatta karşımıza çıkıyor. Oynaması cümbüşlü olan bu oyunları dükkanında dahi oynayabilirsiniz. Tabi ki işvereninize tutulmadan. İnternet tabanlı MMO oyunlar arasına bir de tamamen Türkçe olarak gelen Dusk of Dragons katılıyor. Ejder Yolu oyununun geliştiricisi olan Salagame tarafından geliştirilen reyin, muhtelif ülkelerde halihazırda yayınlanıyordu. Ancak, içerisinde bulunduğumuz Ekim ayında ülkemizde beta sunucusunu açan reyin, kısa bir zaman sonra fotoğrafı olarak açılışını yaptı.
Oyuna ilk girişimizde sınıfımızı seçip serüvenimize başlıyoruz. Öncelikle söylemem gerekir ki, oyunun menüleri ve genel olarak tasarımı gayet net ve anlaşılır olmuş. İçeriğin tamamen Türkçe olması da yeni başlayan bir oyuncu için büyük bir avantaj. İstediğiniz her kabiliyeti ve donanımı araştırabilirsiniz. Oyunda öteki internet tabanlı MMO oyunlardan değişik olarak daha sıcak bir renk paleti mevcut. Bu da grafikleri daha işlevsel hale getiriyor.
Dusk of Dragons, oyuna girdiğiniz andan itibaren size destekçi olmakta. “Neyi nerede bulacaksınız?” veya ” Bu vazifeyi nasıl yapacağım?” gibi suallerinizi otomatik manipülasyon ile rahatça bulabilirsiniz. Bize daha oyunun başlarında, başka bir deyişle 8. levelda verilen binek sayesinde de harita içerisinde rahatça hareket edebiliyoruz. 31. leveldan sonra ise binek sistemi açılıyor ve sahip olduğumuz binek daha da eforlu bir hal alıyor. Oyunun kavga et sistemi ise gayet kolay ve cümbüşlü. Dört kişilik ekibiniz ile beraber düşmanlarınızı yerle bir edebilirsiniz. Tek şahsa ya da alana yapılan hamleler ile beraber cümbüşlü bir mekanik oluşmuş. Şahsiyet ayrıntısına girmeden evvel belirtmem gerekir ki Dusk of Dragons, oyunculara karşı gerçekten çok cömert. Oyunu uzun bir zaman oynamama karşın aralıksız armağanlar ile şahsiyetimi eforlu yakalamayı başardım.
Ana kişiliğimizin yanında üç tane de destekçi şahsiyet bulunuyor. Bu kişilikleri yaptığımız misyonlar ile geliştirip kuvvetlendiriyoruz. Zira savaş sırasında takviyecileriniz gerçekten ehemmiyetli bir etken. Bir tanesi dahi can verirse savaş sonunda aldığınız galibiyet üçten ikiye düşmekte. Daha fazla mükâfat kazanmak için zindanlarda ve öteki faalliklerde üç yıldız almak gerçekten ehemmiyetli. Oyunun içerisinde birden çok faallik bulunuyor. Bu faallilerde öteki oyuncularla etkileşime geçip neşeli süre geçirebilirsiniz. Günlük Boss dediğimiz içerik, 39. leveldan sonra oyuncuya açılıyor. Burada her akşam çıkan bosslar ile çaba edip mükâfatlar kazanabilirsiniz. Seviyeniz ne kadar yükselirse bosslar da sizin seviyenize göre yükselmekte. Oyuncular burada isterse kendileri, isterse kendilerinden eforlu oyuncuları takviyeye çağırıp bossla savaşabilirler.
Dusk of Dragons‘da bulunan birlik sistemi de gayet faal. Canavar dövüşü adlı aktiflikte 50. leveldan sonra birlik ile beraber birlik canavarı kesilir ve sonrasında iki kişilik ekipler ile savaşa girilir. Burada bolca mükâfat kazanabilirsiniz. “Ben tek başıma oynamak istiyorum” diyorsanız da yeniden bir çok faallik Dusk of Dragons içerisinde mevcut. Tek kişilik zindanlara girebilir ve burada üç grup düşman ile kavga etebilirsiniz. İlk iki grup bayağı seviyedeyken son grupta zindanın ana bossu ile kavga etiyoruz. Zindanlardan kazandığımız materyaller ile şahsiyetimizi geliştirdiğimiz için zindanları oyunda yapılması gereken esas ögelerden biri diyebiliriz.
Reyin içerisinde bulunan bir de VIP sistemi mevcut. Oyuncular muhakkak bir fiyat karşılığında bonuslar kazanıyor. Tabi oyuncular ödedikleri paranın karşılığını, verilen içerikler ve mükâfatlarla alıyor. VIP oyuncu değilseniz dahi oyunda tükettiğiniz zamanın ve emeğin karşılığını alıyorsunuz.
Sonuç olarak Dusk of Dragons, cümbüşlü aktiflikleri ve geçirdiğiniz hoş süre ile tarayıcınızda oynayabileceğiniz en iyi oyunlardan biri.