arama

Yüzünüzü her yerde arayan Facebook ’un “yüz tanıma” özelliğini kapatma [Nasıl yapılır?]

Yüzünüzü her yerde arayan Facebook ’un “yüz tanıma” özelliğini kapatma [Nasıl yapılır?]
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • paylaş
  • Extra Extra

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu Facebook, geliştirdiği yeni sistemiyle bünyesinde haberiniz olmadan paylaşılmış fotoğraf bırakmayacak bir altyapıyı devreye soktu. Birçok kişi için güzel görünen bu özellik, bazıları tarafındansa hiç hoş karşılanmıyor. Ancak bu özelliği kapatmak oldukça kolay.

Kapatma yolundan önce süreci bir hatırlamak gerekiyor. Biliyorsunuz platform içerisinde paylaşılan bir fotoğrafta ya da videoda yer alıp almadığınızı takip etmek oldukça zor. Eğer bir arkadaşınız yüklediği içeriğe sizi etiketlemezse bunu genelde görmüyorsunuz. İşte bunu yüz tanıma sistemiyle çözen Facebook, yüklenen her fotoğrafı / videoyu yapay zeka sistemleriyle tarıyor ve içerisinde sizin olup olmadığınıza bakıyor. İlk başta sadece Amerika Birleşik Devletleri ’nde aktif edilen ancak artık Türkiye ’de de göreve başlayan sistem, sosyal ağ içerisindeki mahremiyetini korumak isteyenler için çok güzel duruyor. Bu altyapı özellikle sosyal ağı aktif olarak kullanmayanlar için öne çıkıyor. Kendi isteğiyle fotoğraflarını paylaşmayan birisi, bunu arkadaşlarının yapmasını da istemiyor. İşte bu sistem bunun tespit edilmesini kolaylaştırıyor.

Facebook
Facebook

Facebook ’un “yüz tanıma” özelliğini nasıl kapatılır

Yukarıda da dediğimiz gibi bu özelliği kapatmak oldukça kolay. Bunun için Facebook ayarlarına gitmeniz ve “Yüz Tanıma” seçeneğini “Hayır” hale getirmeniz gerekiyor. Bu yapıldıktan sonra platform artık sizin yüzünüzü tarama havuzundan çıkartıyor. Bir çok kişinin yüzünün kendi faydasına da olsa bu şekilde kullanılmasını istemiyor. Özelliğin otomatik olarak açık geldiğini belirtmekte fayda var.